7 Tips voor allergische mensen

//7 Tips voor allergische mensen

7 Tips voor allergische mensen

Pollenflugkalender groß

1. Pollenverwachting bekijken: Zo zijn allergische mensen steeds dagelijks geïnformeerd, welke pollen in welke intensiteit zich in de lucht bevinden.
2. Juist ventileren: Wie op de juiste tijden ventileert, kan veel allergenen weghouden. In de stad is het beste om vroeg in de ochtend te luchten, op het land is in de avond het beste.
3. Pollenwerend gaas toepassen: Zij verhinderen het indringen van stuifmeel via geopende ramen en deuren. Tot 90 procent van de pollen kunnen op die manier tegengehouden worden.
4. In de avond douchen en haren wassen: Voor het naar bed gaan nog eens de pollen van het lichaam douchen.
5. De slaapkamer vrij van pollen houden: Wordt de met pollen belaste kleding in het bad uitgezogen, dan blijft de slaapkamer vrij van pollen.
6. Activiteiten in vrije tijd zorgvuldig plannen: Tijdens het pollenseizoen moeten lichamelijke inspanningen buitenshuis zoveel mogelijk vermeden zien te worden. Na langdurige regenbuien zijn veel pollen uit de lucht gespoeld. De tijd daarna is dan ook goed voor een wandeling.
7. Stofzuiger met waterfilter: bijv. THOMAS perfect air allergy pure, gebruiken: Conventionele stofzuigers geven fijne stofdeeltjes via filter en behuizing weer terug in de kamerlucht – voor allergische mensen fataal. De innovatieve watertechnologie zorgt ervoor, dat de aangezogen lucht in plaats van in een stofzak, in een waterbad geleid wordt. Op die manier worden stof, pollen en mijten in het water gebonden en aansluitend met het vuilwater zonder stof verwijderd.

2018-04-13T10:31:44+00:00 25.05.2015|Allergische mensen|